“Rubí necessita un projecte de ciutat a llarg termini, que sigui clar, compromès i valent”

-Es presenta com alcaldable de Rubí, per què? -Rubí necessita un nou govern a l’Ajuntament. Em presento des del convenciment que puc liderar aquesta alternativa i canvi, i que el podem aconseguir a través d’un equip que treballi des del primer moment en el seu compromís amb la ciutat. Sóc conscient que governar demana dedicació […]-Es presenta com alcaldable de Rubí, per què? -Rubí necessita un nou govern a l’Ajuntament. Em presento des del convenciment que puc liderar aquesta alternativa i canvi, i que el podem aconseguir a través d’un equip que treballi des del primer moment en el seu compromís amb la ciutat. Sóc conscient que governar demana dedicació plena. No n’hi ha prou amb mostrar presència arreu, cal treballar.

-Junts per Rubí és una candidatura que sorgeix a partir del Partit Demòcrata Català Europeu (PDeCAT). Quina diferència hi ha entre aquest i Junts per Rubí? -Junts per Rubí és una candidatura transversal que aglutina persones de Rubí de diferents perfils, amb l’objectiu comú de treballar per la ciutat compartint també la defensa del nostre país. Aquest objectiu coincideix també plenament amb el que proposa el PDeCAT, en aquest sentit no deixa de ser el partit que promou també el projecte polític.

-Com serà la seva llista electoral? – Una llista plural amb persones de Rubí que comparteixen la necessitat del canvi a la nostra ciutat, per exemple membres d’entitats que ens diuen que cal comptar més intensament amb elles per a definir programa i agenda municipal. Emprenedors i empresaris rubinencs que ens diuen que l’ajuntament viu d’esquena a la seva realitat, o fins i tot gent gran que ens expliquen que hi ha una nul·la oferta municipal adaptada per a ells.

-Com valora el mandat actual del PSC amb Ana M. Martínez al capdavant? -Aquest ha estat un mandat concentrat en activitats i intervencions sense cap coherència i sense model de ciutat, s’ha deixat endur per l’objectiu d’anar arranjant i solucionant els temes amb immediatesa. També s’ha caracteritzat per la poca voluntat d’arribar a acords amb altres partits i sectors de la ciutadania, tot i governar amb una clara minoria.

-Tot fa preveure de nou un Ple molt fragmentat. Amb quins partits estarien disposats a pactar? -El nostre objectiu és la governabilitat de la ciutat, sabent que amb un ple fragmentat tots els partits hauran d’actuar amb responsabilitat i sentit de ciutat. Anteriorment, jo ja vaig formar part d’un executiu municipal, i sé molt bé que governar vol dir estar capacitat per a generar consensos i pactes. La ciutat, però, necessita un canvi, això és evident, i en aquest sentit les nostres opcions passen per treballar en conjunt amb les forces sobiranistes. Espero que aquest també sigui el punt de trobada de les altres forces, i no pas el de perpetuar el govern actual.

-Primàries Rubí també es presentarà a les eleccions. Què li sembla que es presentin tantes candidatures a favor de la independència? -La nostra visió de la política és la de la unitat de les forces i col·lectius que defensen la independència, ho hem reclamat i promogut sempre, i hi hem trobat sempre la negativa per part d’ERC, tal com la vàrem trobar també el 2015 quan es van negar a liderar el canvi a la ciutat. Al marge que aquestes són unes eleccions municipals, i per tant el programa ha de parlar sobretot de Rubí, no beneficia a ningú tenir encara més candidatures independentistes.

-Què creu que necessita la ciutat? -Un projecte de ciutat a llarg termini, un projecte clar, propositiu, compromès i valent a l’hora de prendre decisions. Escoltem massa vegades propostes indefinides i suposats models de ciutat sense concreció, potser per falta de programa o per falta de coratge.

-Expliqui’ns alguna de les seves propostes per Rubí. -Cal tenir més cura de l’espai públic, és l’entorn on majoritàriament ens trobem i retrobem tots i no té la qualitat suficient. Farem que la imatge de carrers i places sigui agradable i neta, també un pla de millora de l’enllumenat, expressament també als eixos de les urbanitzacions, incrementarem les zones verdes creant el parc al centre de la ciutat enderrocant els jutjats. També volem comptar amb les entitats i la seva base cultural per a fer-los partícips realment de l’activitat municipal i la seva programació. Millorar i incrementar els nostres equipaments esportius i de lleure.

-I pel que fa al teixit industrial i comercial? -Volem donar un nou impuls a l’activitat industrial de la ciutat, no n’hi ha prou en dir que Rubí és industrial, cal definir mesures com per exemple uns protocols de manteniment diferents adaptats als nostres polígons. També engegarem un pla de millora específica de la façana comercial de tota la ciutat. En definitiva, treballar per fer una ciutat de la qual tothom es pugui sentir orgullós.

També et pot interessar

23-05-2019

Rubí té manca de manteniment, neteja i civisme

Rubí té un problema de neteja i reparacions del mobiliari urbà. Considerem que és necessari reforçar la brigada de manteniment, amb un full de ruta clar, i recuperar la figura de l’agent cívic fix

20-05-2019

Uns pipicans en bones condicions i mesures contra l’incivisme

L’estat dels pipicans de Rubí és lamentable. Falten fonts d’aigua, arreglar la gespa, col·locar més bancs, papereres i marquesines per protegir-se quan faci mal temps. A més, a la majoria de les zones d’esbarjo per a gossos la il·luminació és escassa o inexistent

20-05-2019

Rubí serà pionera en FP dual

Establirem convenis d’FP dual perquè la gent de Rubí es pugui formar i treballar en alguna de les moltes empreses situades en els polígons industrials de la ciutat.

19-05-2019

Rubí, una ciutat segura

A Rubí falta augmentar la presència d’agents policials al centre urbà i a les urbanitzacions. També és indispensable recuperar la policia a peu de carrer.

Twitter