Junts per Rubí vol posar a disposició de la ciutadania els edificis inacabats

Jaume Buscallà proposa que l’Ajuntament faci servir el dret de tanteig i retracte per adquirir els edificis inacabats propietat dels bancs.

Junts per Rubí segueix presentant les seves propostes programàtiques de cara als comicis municipals. En matèria d’habitatge, Junts per Rubí proposa que l’Ajuntament faci servir el dret de tanteig i retracte per adquirir els edificis inacabats propietat dels bancs.

L’alcaldable de Junts per Rubí, Jaume Buscallà, assegura que almenys hi ha una desena de blocs de pisos inacabats que podrien convertir-se en pisos de lloguer i/o compra. Algunes d’aquestes promocions estan força avançades però no s’han finalitzat perquè no compleixen algun requisit legal d’accessibilitat o eficiència energètica que, segons Buscallà, es podria solucionar si els edificis fossin municipals.

“Per començar, un edifici començat a construir, encara que sigui en una fase molt més inicial, ja és més econòmic i evita el tràmit de la llicència d’obres, que és costós i es pot allargar dos anys”, explica el candidat. L’alcaldable, però, considera que els avantatges van més enllà de l’economia, citant una millora estètica del paisatge urbà o una reducció “de problemes de seguretat com les ocupacions”.

Més enllà de la desena de pisos propietat de la SAREB que es podrien comprar per aquest sistema, Buscallà explica que hi ha més immobles encara que estan avui dia en concurs de creditors dels seus propietaris però que, previsiblement, passaran aviat a la mateixa situació.

També et pot interessar

23-05-2019

Rubí té manca de manteniment, neteja i civisme

Rubí té un problema de neteja i reparacions del mobiliari urbà. Considerem que és necessari reforçar la brigada de manteniment, amb un full de ruta clar, i recuperar la figura de l’agent cívic fix

20-05-2019

Uns pipicans en bones condicions i mesures contra l’incivisme

L’estat dels pipicans de Rubí és lamentable. Falten fonts d’aigua, arreglar la gespa, col·locar més bancs, papereres i marquesines per protegir-se quan faci mal temps. A més, a la majoria de les zones d’esbarjo per a gossos la il·luminació és escassa o inexistent

20-05-2019

Rubí serà pionera en FP dual

Establirem convenis d’FP dual perquè la gent de Rubí es pugui formar i treballar en alguna de les moltes empreses situades en els polígons industrials de la ciutat.

19-05-2019

Rubí, una ciutat segura

A Rubí falta augmentar la presència d’agents policials al centre urbà i a les urbanitzacions. També és indispensable recuperar la policia a peu de carrer.

Twitter