Junts per Rubí planteja un gran canvi en la gestió del manteniment de la ciutat com un dels eixos del seu programa

Junts per Rubí considera que cal solucionar el problema de manteniment, neteja i petites reparacions que pateix la ciutat mitjançant un canvi en la gestió del manteniment,Junts per Rubí considera que cal solucionar el problema de manteniment, neteja i petites reparacions que pateix la ciutat mitjançant un canvi en la gestió del manteniment, basat en tres línies d’actuació. La primera consisteix a reforçar la idea que la brigada de manteniment s’ha de centrar en la tasca per a la qual va ser creada i seguir un full de ruta i una agenda clars, en comptes de dedicar-se a realitzar altres tipus d’obres i de canviar la seva agenda en funció de decisions polítiques o de necessitats que es detecten en un moment en concret i que poden variar el full de ruta en un sol dia.

La segona està relacionada amb instaurar de manera permanent la figura de l’agent cívic, que va formar part d’un pla d’ocupació. Aquest agent tindria una doble funció: en primer lloc, prendre nota de les necessitats de manteniment que hi ha a la ciutat que li comuniquin els veïns (com ara deixadesa en determinats racons o trencament de mobiliari) i fer-les arribar a l’Ajuntament i, en segon lloc, informar al ciutadà amb suport material, documental o campanyes concretes i estar-hi més a prop, sobretot per prestigiar aquesta figura i perquè la informació circuli com cal.

Finalment, la tercera línia és la informativa. La formació liderada per Jaume Buscallà considera que cal reforçar la idea de civisme a la ciutat i que el primer exemple de civisme l’ha de donar l’Ajuntament. Així doncs, si aquest és capaç de gestionar una brigada que realitza una tasca específicament de manteniment de la ciutat, resulta molt més senzill transmetre a la ciutadania que cal preservar l’espai i tenir-ne cura. Buscallà es mostra convençut que «bona part d’una actitud cívica té molt a veure amb el fet que la ciutat faci goig. És a dir, si la gent viu en una ciutat bonica, neta, polida i ben endreçada, la tractarà més bé, s’hi sentirà més cómoda i entre tots entendrem que és una responsabilitat comuna, liderada sempre des de l’Ajuntament».

A la pregunta sobre si el pla de la brigada municipal encarregada de fer cada dia la ruta i d’arreglar els desperfectes inclouria les urbanitzacions, Buscallà ha respost que el manteniment de les urbanitzacions ha de ser diferent, ja que les seves necessitats són diferents de les del nucli urbà. Avui dia, a Rubí l’agenda i les actuacions en matèria de manteniment que es realitzen a les urbanitzacions són les mateixes que les que es fan al nucli urbà, i Junts per Rubí proposa donar-hi un tractament específic: no es tracta de dedicar-hi més recursos, sinó de canviar el plantejament; les urbanitzacions requereixen una actuació més intensiva, però amb una altra periodicitat. L’alcaldable ha aprofitat l’avinentesa per a avançar els altres temes que afecten les urbanitzacions: pel que fa al transport públic, replantejar el circuit de les parades d’autobús perquè arribin on cal, cosa que avui dia no passa, i quant a la il·luminació, que actualment és molt deficient, fer que tota la carretera estigui igualment il·luminada.

Així doncs, les tres potes en què se sustenta el canvi de gestió en el manteniment que proposa Junts per Rubí —la informativa, l’agent cívic que manté el contacte amb la ciutadania i la brigada— serviran per a fer una ciutat més bonica i més neta, en què les 75.000 persones que hi viuen se sentiran més a gust i en tindran més cura.

També et pot interessar

23-05-2019

Rubí té manca de manteniment, neteja i civisme

Rubí té un problema de neteja i reparacions del mobiliari urbà. Considerem que és necessari reforçar la brigada de manteniment, amb un full de ruta clar, i recuperar la figura de l’agent cívic fix

20-05-2019

Uns pipicans en bones condicions i mesures contra l’incivisme

L’estat dels pipicans de Rubí és lamentable. Falten fonts d’aigua, arreglar la gespa, col·locar més bancs, papereres i marquesines per protegir-se quan faci mal temps. A més, a la majoria de les zones d’esbarjo per a gossos la il·luminació és escassa o inexistent

20-05-2019

Rubí serà pionera en FP dual

Establirem convenis d’FP dual perquè la gent de Rubí es pugui formar i treballar en alguna de les moltes empreses situades en els polígons industrials de la ciutat.

19-05-2019

Rubí, una ciutat segura

A Rubí falta augmentar la presència d’agents policials al centre urbà i a les urbanitzacions. També és indispensable recuperar la policia a peu de carrer.

Twitter