Joventut: propostes decidides

La joventut és la veu del futur. D’ells depèn el futur del partit, la societat i la ciutat de Rubí.Els joves són una part essencial de Junts per Rubí. Les seves propostes estan fonamentades en les necessitats que han detectat en els joves rubinencs i rubinenques, i que aborden des de temes socials fins a oci, formació, treball i mobilitat. Us les presentem.

Beques a la mobilitat internacional. Potenciarem la mobilitat internacional a l’àmbit educatiu rubinenc creant una partida de beques universals mensuals pels alumnes que facin una estància educativa o de pràctiques internacional.

Autobús nocturn a les urbanitzacions. Durant aquest mandat hem aconseguit apropar la Festa Major a les urbanitzacions a través d’un bus nocturn. Proposem que aquest servei s’ampliï durant altres dies de l’any com Sant Joan, Festivals de Música i nit de Cap d’Any entre d’altres.

Esport a l’aire lliure. Ampliarem l’skatepark i crearem nou espai per practicar ‘parkour’ i esport de barres, igual que s’ha fet a Sant Cugat. L’objectiu és potenciar l’esport i la salut dels joves, i això implica crear espais per compartir.

Una biblioteca per a 76.000 habitants? A Rubí només tenim una Biblioteca: cal que obri tots els dies, de dilluns a divendres al matí i a la tarda, augmentar el personal i les aules nocturnes d’estudi.

Targeta jove de Transport (T-20). Proposem augmentar la gratuïtat al transport públic de Rubí dels 16 fins als 18, amb nombre de viatges il·limitats. La gratuïtat del transport públic fins la majoria d’edat suposa augmentar l’autonomia dels joves.

Promourem el retorn de l’Oasi Jove. El programa de ràdio que feien un grup de joves de Rubí que va censurar l’alcaldessa Ana Maria Martínez a causa d’un episodi de sàtira política.

Plantem cara al bullying. L’Ajuntament ha de ser un actor actiu, conjuntament amb escoltes, instituts i pares i mares, contra el bullying. Modernitzarem el protocol contra l’assetjament escolar i farem campanyes de sensibilització.

Mantindrem a la Plaça Salvador Allende un espai dedicat al col·lectiu LGTBI+ i de record a l’Alan Montoliu.

Beques d’excel·lència. Potenciarem un sistema de beques per valorar el talent dels estudiants tant d’instituts com universitaris que tenim a la ciutat. Reconeixerem l’esforç i dedicació dels estudiants.

Facilitarem l’accés dels artistes i grups locals a espais d’exposició i difusió de les seves creacions.

Inserció laboral. Crearem places de pràctiques remunerades pels estudiants de Formació Professional universitaris que poden iniciar la seva etapa laboral a l’Ajuntament de Rubí.

Borsa del treball jove. Els joves han de poder estar informats de les oportunitats laborals de manera que puguem connectar els joves amb les necessitats de les empreses.

Consell de Joves Municipal Autònom. Fomentarem la participació dels joves a títol individual i de les entitats juvenils a través d’un Consell de Joves Municipal que funcioni de forma autònoma i que aprofiti les sinèrgies d’un Ajuntament que els escolta.

Obertura dels patis dels centres educatius. Els joves necessitem més espais per practicar esport i l’espai d’escoles i instituts pot ser aprofitat els 7 dies de la setmana.

Protocol de col·laboració feminista per festes rubinenques lliures de sexisme. Col·laborarem amb les entitats per crear un protocol d’ajuda feminista per evitar actituds masclistes als nostres espais d’oci.

També et pot interessar

23-05-2019

Rubí té manca de manteniment, neteja i civisme

Rubí té un problema de neteja i reparacions del mobiliari urbà. Considerem que és necessari reforçar la brigada de manteniment, amb un full de ruta clar, i recuperar la figura de l’agent cívic fix

20-05-2019

Uns pipicans en bones condicions i mesures contra l’incivisme

L’estat dels pipicans de Rubí és lamentable. Falten fonts d’aigua, arreglar la gespa, col·locar més bancs, papereres i marquesines per protegir-se quan faci mal temps. A més, a la majoria de les zones d’esbarjo per a gossos la il·luminació és escassa o inexistent

20-05-2019

Rubí serà pionera en FP dual

Establirem convenis d’FP dual perquè la gent de Rubí es pugui formar i treballar en alguna de les moltes empreses situades en els polígons industrials de la ciutat.

19-05-2019

Rubí, una ciutat segura

A Rubí falta augmentar la presència d’agents policials al centre urbà i a les urbanitzacions. També és indispensable recuperar la policia a peu de carrer.

Twitter